Russland var ikke så trygt likevel

Familien Wardeh, bestående av mor, far og 3 barn på 1 1/2, 9 og 12 år, ville ha blitt sendt ut av Norge og til Russland, med stor risiko for at Russland ville ha sendt dem videre til Syria hvis ikke aktivister og advokater hadde laget så mye støy rundt returen av asylsøkere til Russland. Jeg minner om hva vår utenriksminister Børge Brende sa om den støyen aktivistene og advokatene laget i januar 2016:

«Utenriksminister Børge Brende (H) peker på at flere aktører i Russland har blitt såret over debatten i Norge»

«Det russiske aktører har sagt til meg, er at de er såret over hvordan Russland nå har blitt omtalt på i den norske debatten. De opplever at det er skapt et inntrykk av Russland ikke er et trygt land, sier Brende»

«At advokater og andre som har sterke oppfatninger om dette nå går ut med slike beskyldninger mot norske myndigheter og om situasjonen i Russland gjør ikke dette arbeidet noe enklere for oss. Vi har faktisk en forståelse med Russland nå om hvilke asylsøkere som kan returneres. Men jeg vil igjen understreke at denne forståelsen er skjør.»

Utlendingsnemnda er altså nå enig med disse advokatene og andre med «sterke oppfatninger» om at det ikke er trygt å returnere alle asylsøkerne til Russland uten at søknaden deres realitetsbehandles i Norge. Tenk det, Børge Brende – hvis advokatene og aktivistene hadde roet seg, slik du ba om, ville kanskje disse familiene ha blitt returnert til Russland – uten at noen hadde brydd seg. Og videre til Syria. Bl.a en familie med tre barn. Fordi Norge ønsket å sende et signal. Jeg vil heller såre Russland et par ganger om dagen enn å returnere små barn til Syria.

Jeg takker advokatene og andre med «sterke oppfatninger» som satte denne saken på dagsorden – det førte i hvert fall til at jeg skjønte hva vi faktisk driver med.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s