Om lukkede asylmottak

Frp har nok en gang fremmet forslag om at alle asylsøkere – les alle, barn og voksne, kvinner og menn – skal sitte i lukkede asylmottak, eller fengsel som det også heter. Dette er ikke nytt. Frp mener det er smart å fengsle 30.000 mennesker bla. fordi 263 asylsøkere forsvant fra asylmottak før søknaden ble behandlet i 2015. Smak på det – 263 forsvant og vi fengsler 30.000. Det er lurt. Humant og lurt.

Så kommer løgnene. Frp hevder norske myndigheter allerede betaler for lukkede asylmottak i Hellas. Dette er feil, og det ble tilbakevist allerede i 2013. Men Frp fortsetter å påstå det – det kan jo være noen tror på det. Og hvis Norge finansierer lukkede asylmottak i Hellas, må det jo være greit.

Men det er ikke snakk om lukkede asylmottak i Hellas. NOAS svarte på dette her:

http://www.noas.no/norge-finansierer-ikke-lukkede-asylmottak-i-hellas/

Norge er med på å finansiere et ankomstsenter. Jeg siterer fra artikkelen:

«Formålet med ankomstsenteret Norge finansierer, er å identifisere de utlendingene som vil søke asyl. Denne prosessen skal ikke ta mer enn 15-25 dager, medisinsk bistand skal være tilgjengelig, og sårbare asylsøkere skal identifiseres. På sikt vil det også være asylsaksbehandlere ved senteret. Når det fastslås at en utlending er asylsøker skal han overføres til et åpent mottak. Illegale innvandrere som ikke er asylsøkere skal returneres til hjemlandet.»

Hva er det da som er så ille med et lukket asylmottak, sånn rent bortsett fra at man tar fra mennesker som ikke har gjort noe galt friheten? Tenk deg om, og tenk deg om en gang til. Er det greit å fengsle folk før de gjør noe kriminelt? Sånn for sikkerhets skyld. Skal vi kanskje fengsle narkomane også – noen av de kan finne på å gjøre noe kriminelt, så logikken er den samme – putt de i fengsel, først som sist.

Hva med barn? Er det greit å fengsle barn? Frp mener det er til deres eget beste – vi beskytter dem ved å fengsle dem. Ja, det var også et nytt og interessant prinsipp. Steng barnehagene – sett barna i fengsel. Mye bedre. Der blir de tatt vare på.

Det er i grunnen bare en ting å si om ideen om å fengsle alle – barn og voksne, kvinner og menn: Det er et klart brudd på menneskerettighetene. Og det er ikke slikt vi gjør mot uskyldige mennesker – det eneste de har gjort som provoserer Frp, er å være frekke nok til å komme til Norge å søke om beskyttelse her. Da må de straffes. I Frps verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s