Hvem skal få beskyttelse i Norge?

Hvem er det egentlig regjeringen mener skal kunne søke om beskyttelse i Norge? Vi er så overivrige etter å sende ut asylsøkere – før søknaden er behandlet – at det er vanskelig å se at det er noen som i det hele tatt kvalifiserer til å få sin søknad behandlet her. Har du vært innom et annet land, skal du ut, fortest mulig. Men hvordan kommer en asylsøker til Norge uten å måtte reise via et annet land? Joda, det går alltids et fly – men hvor mange av de som flykter fra Syria kommer med fly?

Nå har vi først satt rekord i å sende asylsøkere til Russland. Noen har vi måttet ta tilbake – fordi Russland har en stygg tendens til å sende folk videre til det landet de kommer fra, f.eks. Syria og Jemen. Norge sender ingen til Jemen i dag fordi det ikke er trygt der – men Russland gjør det, og Norge forsøkte ved å sende de til Russland, eller via Russland. Men det ble stoppet – takk og pris.

Nå er det Tyrkia som er det nye «trygge» landet vi skal returnere asylsøkere til. De som reiser via Tyrkia, skal sendes tilbake til Tyrkia. For det er angivelig trygt, sikkert like trygt som Russland. Bare hør hva Den norske Helsingforskomiteen sier:

« Det er å abdisere fra sitt ansvar når håndteringen overlates til Tyrkia. Norge har et ansvar for at personene som returneres ikke blir utsatt for overgrep, tortur eller drap. Vi kan ikke stole blindt på Tyrkia, sier assisterende generalsekretær Gunnar M. Ekeløve-Slydal.»

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Flyktet-via-Tyrkia—na-blir-de-returnert-8344155.html

Eller som Amnesty sier, i et innlegg på Facebook:

«Det er et land der de ikke har adgang til asylsystemet, hvor det er alvorlige menneskerettighetsbrudd og de må klare seg selv»

Og så – for å toppe det hele – hvis det er noen som får innvilget asyl i Norge og som har familien sin i Tyrkia, skal de nektes familiegjenforening her. I Norge synes vi nemlig det er veldig skummelt hvis ikke hele familien kommer via en båt over Middelhavet. Hvis bare en reiser, kan ikke barna få komme etter på en trygg måte – vi foretrekker at alle setter seg i båten. Alt annet er å bæres på gullstol. Brudd på menneskerettigheten og retten til familieliv, vil andre kalle det. Men det betyr ikke noe – for Norge trenger ikke å bry seg om vi bryter menneskerettighetene. De gjelder ikke for oss – ikke etter at vi fikk det så vanskelig fordi 30.000 av verdens 60 millioner flyktninger søkte om beskyttelse i vårt lille land.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s